Johan Ronnestam

Johan Ronnestam. Förflutet som snowboardproffs. Arbetat med marknadsföring och reklam sedan 1996.

Johan Ronnestam.


Johan kommer rapportera om tankar, reflektioner och annat rörandes dagens och morgondagens marknadskommnikation.
Vilka är dina erfarenheter och reflektioner av en planner och dennes arbetsuppgifter?
En planners främsta uppgift är att tolka intryck från omvärlden och omvandla dessa till tydliga vägskyltar för hur ett varumärke skall färdas på vägen till kunder, prospects och andra intressenter.

Hur kommer framtiden att se utifrån ditt perspektiv i ditt arbete och i ditt liv?
Mer fritid, mer kreativitet, mer nyfikenhet och mer delade erfarenheter.

Nämn tre avgörande innovationer/händelser som du anser vara det viktigaste historiskt sett för allas vår utveckling?

  1. Alfabetet – Kunskapen att nedteckna och dela med sig av våra tankar är fantastisk.
  2. Internet – Möjligheten att kunna distribuera tankar över hela världen demokratiserar information
  3. Open source – Att dela med sig av kunskap och bygga vidare på varandras idéer demokratiserar tanken och leder till fler innovationer, fler idéer och mindre protektionism.

Nämn tre betydelsefulla innovationer/händelser som ännu inte har hänt – dvs. de kommer i framtiden?

  1. Hitta liv på en annan planet – Förhoppningsvis fokuseras människans protektionism mot något nytt ställe och vi kan sluta dra upp gränser, mobba, kriga och bete oss allmänt löjliga mot okända saker på jorden.
  2. Kunna läsa tankar – Sökbara tankar kommer frigöra all världens kreativitet och världen blir mer spännande.
  3. Ett universalt språk – I takt med att all information blir tillgänglig är det språket som hindrar oss att söka i alla information. Om vi skulle kunna tala samma språk på hela jorden skulle vi innovera snabbare och ingen information blev begränsad till ett språk.

Presentera dig själv och din bakgrund?
Johan Ronnestam. Förflutet som snowboardproffs. Arbetat med marknadsföring och reklam sedan 1996 på bland annat Framfab, Abel & Baker samt den egna byrån Foreign. Belönad både som Creative Director, Art Director och även Copywriter i tävlingar som Cannes Lions, New York Advertising Festivals, London International Advertising Awards, Clio, Epica, Eurobest, DA&D mm. Idag driver jag ronnestam.com som är kommunikationsbyrå som hjälper varumärken att modernisera sin reklam och kommunikation. Creative Director och Strateg brukar det stå på hatten. När jag inte funderar över mina kunders problem tecknar jag ner mina tankar på bloggen med samma namn Ronnestam.com – utnämnd till Sveriges främsta blog inom teknologi och trender samt nr 2 inom marknadsföring, pr och reklam. Då och då föreläser jag om varumärkeskommunikation och digitala media samt utbildar vid Stockholms Universitet, Berghs, Hyper Island mm. Mer om mig hittar du på www.ronnestam.com/about

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *